Стопкадър Фейсбук, Румен РадевДържавният глава отправи ясно послание към представителите на ГЕРБ,

...
Стопкадър Фейсбук, Румен РадевДържавният глава отправи ясно послание към представителите на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Румен Радев към ГЕРБ: Да бяхте помогнали финансово на Труд, имате достатъчно ресурс

Стопкадър Facebook, Румен Радев

Държавният глава насочи ясно послание към представителите на ГЕРБ, които през днешния ден бяха на диалози с него в президентството. 

" Вместо да ме призовавате, можехте да помогнете финансово на тази медия (в. " Труд " ), мисля, че имате задоволително запас. " С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на консултациите за сформиране на държавно управление.

Държавният глава бе предизвикан от Десислава Атанасова от ГЕРБ, която се загрижи за свободата на медиите у нас. Според нея сега се правила полицейска принуда против вестник " Труд ".

По-рано през днешния ден от изданието съобщиха за полиция пред редакцията. Това се случва няколко месеца след като Министерството на културата изпрати предупреждение за прекратяването на контракт за наем на офиси в своя постройка, които са отдадени на вестник „ Труд “. Причината - неплатен наем и консумативи в размер на 149 450,59 лева Петьо Блъсков дефинира дейностите като " политическа принуда ".

Същата теза бе поета и от Атанасова, която прикани за следствие по проблема.

" Тъй като служебното държавно управление към момента е подчинено на Вас, би трябвало да съберете нужната информация за какво и кой е издал заповед една медия, макар че е сериозна към служебната власт, към министри и към президентската институция, да осъмне с барикадиран вход и неспособност публицистите да заемат работните си места ", сподели тя. 

Радев ù отвърна, че не се меси в работата на изпълнителната власт, а казусът с вестника е финансов.

По време на срещата президентът съобщи, че ГЕРБ несъмнено е групировка с " богат политически опит ", на който " би трябвало да подхожда избрана политическа мъдрост ".

" След изборите има избрана смяна и всички би трябвало да се съобразяваме с тази смяна ", беше безапелационен Радев.

" Както бях сериозен към вашето ръководство, по този начин ще бъда сериозен и към всяко бъдещо ръководство ", съобщи той и уточни, че постигнатото в последните месеци би трябвало да бъде продължено, " а не да вървим обратно ".

Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова още веднъж съобщи, че партията ще бъде съпротива.

" Месеците на чегъртане и репресии белязаха най-силно нашите гласоподаватели, само че все пак ние сме втора политическа мощ, която ще бъде знаеща и можеща съпротива ", съобщи тя. 

Тя се закани, че всяка неточност на бъдещата власт ще бъде " осветлявана и посочвана ". Атанасова още веднъж повтори тезата, че служебното държавно управление се е провалило със оправянето с рецесиите. Тя съобщи това във връзка дадените поръчки, че служебни министри ще бъдат номинирани за постове в постоянния кабинет.

" И служебното държавно управление, и президентската институция поставиха старания да разделят обществото в допълнение ", твърди тя.

След края на консултациите Десислава Атанасова съобщи, че ГЕРБ няма да поддържа държавно управление на на " Продължаваме промяната " и ще гласоподава с " срещу ".

По думите на Томислав Дончев няма логичност опозицията да гласоподава, тъй като това би я трансформирало в част от ръководещите.

" Бъдещият кабинет ще бъда фейслифт на служебния кабинет ", счита Дончев и добави, че наред с всички партии, ще държат и Радев виновен за всички неточности на бъдещата власт.

Даниел Митов добави, че идната ръководеща коалиция " няма да бъде четворна, а петорна ". По думите му в 47-НС " явно ще има " " президентска квота ".

От ГЕРБ обявиха още, че  ще поддържат правосъдната промяна, само че до момента нямало изцяло предложение на промяна.

Десислава Атанасова пък заяви, че цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС е имунизирана и ще предложат въвеждането на зелен документ за достъп до пленарната зала.

Тя още веднъж влезе в ролята на защитник на свободата на словото.

Атанасова отклони въпрос дали не е смешно точно те да приказват за независимост на словото, когато по време на ръководството на ГЕРБ България се подреди на 112-то място в класацията на " Репортери без граници ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС съобщи, че не ѝ е смешно, когато се лимитира свободата на словото и когато се нахлува в домовете на симпатизанти и членове на ГЕРБ. Тя обаче пренебрегва въпрос за нахлуването в президентството,.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР